Arm, been of billift
Verslapte huid op armen, benen of billen kan je letterlijk en figuurlijk danig in de weg zitten. Door het liften van de verslapte huid en het weghalen van vetophopingen krijg je een mooie strakkere huid. Is je huid nog goed elastisch, dan kan liposuctie een mooie en minder ingrijpende oplossing zijn.
Extreem afgevallen?
Arm, been of billift na extreem afvallen? Onze plastisch chirurgen werken samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid (NOK). Indien je veel last hebt van overtollige huid rondom je ledenmaten en billen, dan kun je hiervoor een correctie ondergaan bij MOOI kliniek. Controleer van tevoren of deze operatie vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je de behandeling vergoed krijgt, dan verwijzen wij je graag door naar het ziekenhuis. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.
De behandeling
Het consult
Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg alle tijd om te kijken wat mogelijk is, wat het beste bij je past en wat je kunt verwachten.
De behandeling
De behandeling vindt plaats onder algehele narcose in een van onze ziekenhuizen. We tekenen precies af hoeveel huid er verwijderd wordt. Eerst wordt het vet zoveel mogelijk weggehaald met liposuctie. Hierna wordt de overtollige huid verwijderd; de lymfebanen worden gespaard zodat de kans op complicaties gering is. De behandeling duurt 1 tot 2 uur.
Herstel
Na een arm- dij- of bil lift blijf je een nacht in het ziekenhuis. Je kunt wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen. Gaat het goed dan kun je na controle naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je veilig thuisbrengen.
Je krijgt een drukverband dat je dag en nacht moet dragen om je armen/benen/billen. Dit houdt de zwellingen tegen. Na een armlift kun je na een week weer lichte werkzaamheden doen. Na vier tot zes weken kun je de armen weer volledig bewegen. Twee weken na de behandeling verwijderen we de hechtingen. Onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf.
De eerste maanden kunnen de littekens rood zijn. Dat wordt steeds minder. Stel de littekens niet bloot aan felle zon. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze zichtbaarder.
Goed om te weten
Zoals bij elke ingreep is er ook hier kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.